Sivut

maanantaina, joulukuuta 31, 2012

Pieniä, mutta suuria

Vuoden loppuun haluaisin esitellä pari pientä juttua, jotka ovat jääneet kuluneen syksyn aikana varsinaisten ponijuttujen varjoon. Tottakai nämäkin on ponijuttuja, mutta itse tykkään enemmän esitellä saapuneet ponit ensin. Muille kuin ponikeräilijälle/-fanille nämä voi olla tosi pieniä ja turhia, mutta ainakin itselleni nämä ovat suuria ja ihania kokoelman helmiä. :D

Ensimmäiseksi vaikka kaikkein "turhin", eli kirpputorilta löytynyt vauvaponin tuttipullo!

Näitä pieniä G1-tavaroita on niin vaikea ja harvinaista löytää kirpputorilta, että olin tästä todella onnellinen. Samassa pussissa oli myös vauvaponin nallekampa ja joitakin vauvanukkejen tavaroita, joten onneksi siskoni oli tarkkasilmäinen ja tunnisti ponitavarat muiden joukosta. Netistä katselin kenelle tuttipullo voisi kuulua ja muutama ehdokas löytyikin. Tuttipullo voisi kuulua Baby Cotton Candylle ja Lullaby Nursery-rakennuksen mukana on kai tullut myös kyseinen pullo ja pussissa ollut nallekampa. Voi kun koko rakennus olisi löytynyt!

Syksyn aikana ostin myös keräilijäkollegalta ponitarroja. Ensimmäisenä pikkuinen esittely Panini-tarrakirjan tarroihin.


Ajattelin tosiaan täydentää puuttuvia kohtia tarrakirjassani ostamillani tarroilla, mutta sitten en halunnutkaan liimata tarroja kirjaan. Tottakai paikoilleen liimattuna ne olisivat paremmin säilössä, mutta minusta on parempi pitää tarrat irrallaan.


Pidän todella paljon ainakin keskimmäisestä tarrasta, nuo piirretyt ponikuvat on aina niin nättejä ja suloisia.

Lisäksi Applejack-tarrani sai kavereita samalla ostokerralla, kun ostin kaksi sisuksensa ja takaosansa menettänyttä pehmotarraa. Kumpikin kuva on niin suloisia!


Nämä tarrat koristavat ponikaapin yläreunaa, jossa olisi tilaa vielä monella tarralle.

Tähän pienien turhuuksien postaukseen päätetään siis tämän blogin vuosi 2012 ja siirrytään kohti uutta vuotta. Kiitos kaikille mukavilla kommentoijille ja lukijoille kuluneesta vuodesta ja toivottavasti ensi vuosikin sujuu yhtä ponimaisissa merkeissä! Hyvää uutta vuotta ja olkaa varovaisia vuoden vaihtumisen juhlinnassa!


 ***

Well, this post is not very important to some people, but to me these little things are very precious and loved. I think another ponycollector or -fan understands my point when I say these things are small but still important.

In autumn my sister found G1 ponycomb and bottle for me from flea market. Little ponystuff is very hard to find from flea markets and etc., so I am so happy about that small finding. I think bottle and comb belongs to Lullaby Nursery.

I also bought some pony stickers from another collector. I think I get three new stickers to my Panini-album, but I can't put them in album. I think they are better separately.

And I got two half puffy sticker and these are so cute.

Well, this year is nearly over and another begins. So happy new year to everyone and see you in year 2013! :)

sunnuntaina, joulukuuta 30, 2012

Kaksi yhdessä

Vuoden viimeisiä päiviä viedään ja odotetaan uutta vuotta 2013. Yritän ehtiä vielä kirjoittamaan  yhden postauksen ennen uutta vuotta, tosin kuvaaminen on tähän aikaan vuodesta aina hankalaa, kun päivänvaloa on niin vähän.

Mutta ensin tämä pieni postaus poneista, jotka on tullut ajat sitten kokoelmaan. Kumpikin poni on eri sarjoista ja ajattelin kirjoittaa niistä yhdessä, ettei kummallekin tarvitse kirjoittaa omaa postausta.

Ensimmäiseksi nukke/ponivaihdon tulokas. Vaihdoin syksyllä MH-nukkeja poneihin ja Patch on toinen vaihdon poneista. Toinen vaihdokki odottelee vielä kunnostuksen viimeistelyä, joten siitä myöhemmin.



Patch kuuluu UK/International-julkaisuihin ja sarjan nimi on MLP Tales Characters. Sarjahan perustuu 90-luvun G1-piirrettysarjaan, My Little Pony Tales. Piirretyn pääseitsikko tehtiin leluiksi ja aika moni keräilijä tuntuu näistä poneista tykkäävän. Patch on minulle sarjansa ensimmäinen ja neiti on tosi nätissä kunnossa pienen rutiininomaisen puhdistuksen ja puunauksen jälkeen.

Karvat on hyvässä kunnossa ja luulisin että alkuperäisessä pituudessaan, mutta en mene sanomaan varmaksi. Kuvio, poskipunat ja silmät on oikein nätit. Oikein kaunis lisäys kokoelmaani ja tästä sarjasta haaveilen kovasti Bon Bonista ja Starlightista.



Toinenkin postauksen poni on UK/International-poni, joka ei kuulu mihinkään varsinaiseen sarjaan (paitsi jos sarjaksi luetaan Playset Ponies). Good Weather tuli samassa lotissa kuin aikaisemmat Whizzer ja Streaky, joiden karvat oli käsitelty hoitoaineella. Good Weather-parka oli saanut hoitoainekuorrutuksen muuallekin kuin karvoihin, joten poni tuoksuu todella voimakkaasti. :P


Hoitoaine ei kyllä ole vaikuttanut, sillä ponin karvat ovat kuivahkot, mutta silti melko nätit. Kunnoltaan poni on hyvä, ei mitään erikoista sanomista. Good Weatherin mukana tuli roppakaupalla tavaraa, jotka kyllä kelpaisi poninsa kaveriksi, jos oikeaan hintaan tavarat löytyy. ;D



Luvattu arvonta on muuten luvassa heti kun uusi vuosi alkaa, joten lukijat; olkaa valmiita osallistumaan! :)

***
New Year is nearly here and I hope I can write one more post before the year ends. But before that I want to show you two ponies. 

First one is Patch from MLP Tales Characters series. Patch is very pretty and in nice condition. From this series I want to add to my collection also Starlight and Bon Bon, they are so cute.

Second new pony is Good Weather. She's in good condition, only bad thing in this pony is very dry mane and tale. I hope I get someday Good Weather's playset items in proper price. :)

Two pretties more to my collection!

tiistaina, joulukuuta 25, 2012

Silmiin sattuu

Joulun punaisen ja vihreän värimaailman sekaan onkin hyvä esitellä kaksikko, joiden neonvärit ovat hyvä esimerkki 90-luvun alusta. Nämä ponit ovat väreiltään ehkä niin kamalia, että ne on jo joidenkin mielestä ihania.

Lisäksi nämä ovat ensimmäiset Sweetheart sister-muotilla tehdyt ponit kokoelmassani. Sarja on Sundazzle Ponies vuosilta 1991-92.

Ensimmäiseksi ei-niin-neon Sunglory.

Taustan valinta meni hieman pieleen...
Sungloryn kuvio on sarjansa mukaan aurinkoon liittyvä; vettä, aurinkovarjo ja aurinko. Hiuksissa on kreppikiharaa, tämän yksilön karvat ovat jämähtäneet kovaksi kiharakasaksi (saattaa liittyä väriä vaihtavaan osaan karvoissa.). En ole ehtinyt testaamaan, vaihtaako ensimmäinen raita väriä auringossa. Karvoja on mahdoton kammata ja suoristusrauta saattaisi aiheuttaa vieläkin rumempaa jälkeä, joten neiti saa tyytyä permanenttiinsa.

Muuten poni on erinomaisessa kunnossa. Symbolit on hyvät ja ei likaa. Kamalat luomivärit on hauskat.


Samaan sarjaan kuuluvaa Sunbeam kärsii samasta hiusongelmasta kaverinsa kanssa.



Karvat on tosiaan kovaa kiharaa koppuraa ja värinvaihto on mysteeri. Poni oli melko likainen tullessaan, mutta perinteinen taikasieniputsaus kaunisi ponia huomattavasti. Kunnoltaan poni on hyvä, ei kulumia tai lähtemättömiä tahroja.


Neonsiskoista minulta puuttuu enää yksi, sillä sarjassa on vain kolme ponia. Näiden värit ovat omaan silmään järkyttäviä. Miksikään suosikkiponeiksi nämä eivät koskaan yllä, mutta jonkunhan on ne takarivitkin täytettävä ponihyllyssä. SS-poneihin en ole vielä tutustunut enempää, mutta esimerkiksi Sungloryn pose on todella kaunis.

Tämä sarjahan on tosiaan 10. ponivuodelta ja olen pitänyt aina kyseisen vuoden poneja epäonnistuneina. Ideat ovat alkaneet loppumaan, laatu kärsinyt  ja se näkyy. Tämäkin sarja tuntuu siltä, että on ideoitu jotain, että saadaan poneja lisää nopeasti markkinoille ja rahaa kassaan.

Mutta onneksi on niin paljon hyviä ja kauniita poneja, että nämä yksittäiset pohjanoteeraukset voi antaa anteeksi.


***

These girls are from Sundazzle Ponies series. If you ask to me, they are horrible. Their colours are very bright and there's some waves in their hair. So 90's style. :D

Sunglory and Sunbeam's hair is dry, hard and impossible to comb. But they both are in very good condition in bodies and symbols. They both are cleaned without any marks and symbols are good.

They are my first Sweetheart sister- mold ponies and especially Sunglory's pose is pretty. But I really don't like the colours, so they never can be my favourite ponies.

sunnuntaina, joulukuuta 23, 2012

Hyvää joulua!

On aika alkaa juhlimaan joulua ja toivotankin kaikille lukijoilleni ja satunnaisille vierailijoille oikein hyvää ja riemukasta joulua!

Toivottavasti Joulupukki muistaa teitä kivoilla lahjoilla!


***
It's time to celebration Christmas, so I want to wish merry Christmas to everybody!

Kiharaa ja kähärää

Luvattua joulukalenteria ei nyt tälle vuodelle tullutkaan, pahoittelut. Joulukuu on vain ollut niin kiireinen ja ponirintama hiljainen, että kaikki tuntuu jäävän tekemättä. Postaustahti muuttuu toivottavasti parempaan suuntaan joulun jälkeen ja ainakin ensi vuoden alussa. Tämä postaus voi olla vaikka pieni joululahja lukijoilleni, toivottavasti olette jaksaneet mukana vaikka mitään mielenkiintoista ei ole nyt tapahtunutkaan. :)

Jatketaan siis poniesittelyjä niinkin kaukaa kuin lokakuulta. Silloin ostin parikin kivaa lottia ja niissä tulleita poneja on vielä jonkin verran esittelemättä. Tässä yksi omista suosikeistani.

Streaky on roikkunut want-listallani siitä lähtien, kun tutustuin Rainbow Curl Ponies-sarjaan. Tämä on vain koko nelikon kaunein poni ja pienillä kauneusvirheilläkin tämä on oikea ilo silmälle ponihyllyssä.


Ponilla on pari likapilkkua ympäri kehoa ja hieman kellastumaa korvissa. Tullessaan ponilla oli ihanat pöyheät, ehkäpä alkuperäiset kiharat. Mutta Streaky kuului epäonnekseni lottiin, jonka myyjä oli hoitanut ponien karvoja ihan hirveän hajuisella hoitoaineella  (lue aiheesta myös Whizzerin tapauksessa), joten Streaky joutui pakkopesulle. Pesusta huolimatta Streakyn karvoihin jäi jonkin verran kiharaa (ja sitä hoitoaineen hajua...), jota en ala ainakaan nyt korjaamaan paremmaksi.

Rainbow Curl-poneista minulla on nyt nelikosta kasassa kaksikko, Streakyn ja Stripes.


***
I bought Streaky in October and she's one of the four ponies in Rainbow Curl Ponies-series. I already have Stripes from that series.

Streaky is in nice condition, few small marks on her body and little bit yellow in top of the ears. When I got her she had beautiful curls, which I think might have been original. But in her hair was some horrible stuff, so I had to wash her mane and tail. Luckily she still has some nice curls. :)

lauantaina, joulukuuta 01, 2012

Jäätelöä joulukuussa

Oli mukava herätä joulukuun ensimmäiseen aamuun ja tajuta, että koko vuoden suunnittelemani joulukalenteri blogiin on jäänyt tekemättä. Huomenna siis pitää ahkeroida ja saada kalenteri alkuun ja julkaistuksi.

Tämän postauksen aiheena on lokakuun poniostos. Sain silloin taas yhden sarjan täyteen!


Ihana Coco Berry roikkui want-listallani ikuisuuden, ennen kuin sain erään lotin mukana parturoidun yksilön. Roottasin ponin Dollyhairin Pussycatilla ja neidistä oli aika nätti.

Ponissa on muutamia pikku vikoja, kuten pari tummaa pistettä naamassa ja kropassa sekä hieman kulumaa symboleissa ja poskipunissa.

Coco Berry täydensi siis Sundae Best Ponies-sarjan.
Hieman hankaluuksia saada noin iso porukka fiksusti samaan kuvaan.


***
In October I finally found one of my biggest wants. Coco Berry had some haircut, but I rerooted her with Pussycat colour from Dollyhair. She has some dark marks on her body and face, but I think she's still so pretty.

And she completes my Sundae Best Ponies-series!