Sivut

tiistaina, joulukuuta 25, 2012

Silmiin sattuu

Joulun punaisen ja vihreän värimaailman sekaan onkin hyvä esitellä kaksikko, joiden neonvärit ovat hyvä esimerkki 90-luvun alusta. Nämä ponit ovat väreiltään ehkä niin kamalia, että ne on jo joidenkin mielestä ihania.

Lisäksi nämä ovat ensimmäiset Sweetheart sister-muotilla tehdyt ponit kokoelmassani. Sarja on Sundazzle Ponies vuosilta 1991-92.

Ensimmäiseksi ei-niin-neon Sunglory.

Taustan valinta meni hieman pieleen...
Sungloryn kuvio on sarjansa mukaan aurinkoon liittyvä; vettä, aurinkovarjo ja aurinko. Hiuksissa on kreppikiharaa, tämän yksilön karvat ovat jämähtäneet kovaksi kiharakasaksi (saattaa liittyä väriä vaihtavaan osaan karvoissa.). En ole ehtinyt testaamaan, vaihtaako ensimmäinen raita väriä auringossa. Karvoja on mahdoton kammata ja suoristusrauta saattaisi aiheuttaa vieläkin rumempaa jälkeä, joten neiti saa tyytyä permanenttiinsa.

Muuten poni on erinomaisessa kunnossa. Symbolit on hyvät ja ei likaa. Kamalat luomivärit on hauskat.


Samaan sarjaan kuuluvaa Sunbeam kärsii samasta hiusongelmasta kaverinsa kanssa.Karvat on tosiaan kovaa kiharaa koppuraa ja värinvaihto on mysteeri. Poni oli melko likainen tullessaan, mutta perinteinen taikasieniputsaus kaunisi ponia huomattavasti. Kunnoltaan poni on hyvä, ei kulumia tai lähtemättömiä tahroja.


Neonsiskoista minulta puuttuu enää yksi, sillä sarjassa on vain kolme ponia. Näiden värit ovat omaan silmään järkyttäviä. Miksikään suosikkiponeiksi nämä eivät koskaan yllä, mutta jonkunhan on ne takarivitkin täytettävä ponihyllyssä. SS-poneihin en ole vielä tutustunut enempää, mutta esimerkiksi Sungloryn pose on todella kaunis.

Tämä sarjahan on tosiaan 10. ponivuodelta ja olen pitänyt aina kyseisen vuoden poneja epäonnistuneina. Ideat ovat alkaneet loppumaan, laatu kärsinyt  ja se näkyy. Tämäkin sarja tuntuu siltä, että on ideoitu jotain, että saadaan poneja lisää nopeasti markkinoille ja rahaa kassaan.

Mutta onneksi on niin paljon hyviä ja kauniita poneja, että nämä yksittäiset pohjanoteeraukset voi antaa anteeksi.


***

These girls are from Sundazzle Ponies series. If you ask to me, they are horrible. Their colours are very bright and there's some waves in their hair. So 90's style. :D

Sunglory and Sunbeam's hair is dry, hard and impossible to comb. But they both are in very good condition in bodies and symbols. They both are cleaned without any marks and symbols are good.

They are my first Sweetheart sister- mold ponies and especially Sunglory's pose is pretty. But I really don't like the colours, so they never can be my favourite ponies.

1 kommentti:

Kommentit on tervetulleita! Kommentit tarkistetaan ennen niiden julkaisua.