Sivut

tiistaina, marraskuuta 22, 2011

Ei mikään kaunein nukke

Ponien täyteinen viikko sai jonkinlaisen päätöksensä viime perjantaina, kun kirpputorilta löytyi ponien ihmisystävä, piirretyissäkin seikkaillut Megan. Piirretyistä muistan tytön nimen suomennokseksi Meiju. En ole koskaan erityisemmin pitänyt piirrettyjen Meganista, koska naikkonen vaikutti aina niin ylipätevältä.

Mutta tosiaan, toisen nuken kanssa pussissa oli Sundance&Megan-setin perus-Megan, jolla ei valitettavasti ollut omia vaatteitaan ja hiuksiakin on taidettu hieman parturoida. Olen nähnyt kyseisen nuken aikaisemmin netistä ja tämä on taas niitä ponijuttuja, joita en hankkisi muuten kuin kirpputorilta (halvalla!). Mielestäni Megan-nukke on nimittäin ruma, tosin se heijastaa jotenkin laadultaan ja ulkonäöltään 80-lukua.

Parasol, Megan ja lainamekko
Kirpputorilla mieleeni hiipi tottakai epäilys, onko nukke Megan vai feikki (juurikin sen ulkonäön takia). Pussissa olevasta nukesta, jolla on mekko päällä, on hankala katsoa mahdollisia merkintöjä, mutta sitten tajusin katsoa nuken silmiä.


Ihan selvät ponien silmät! Ja tosiaan, kotona sitten katsoin nuken läpi ja selästä löytyi Hasbron merkinnät. Jätin nyt toistaiseksi Meganille tuon lainamekon päälle, sillä alaston nukke ponien keskellä olisi aika silmiinpistävä. Ehkä hankin jonkun aidon Meganin vaatteen tyttösen päälle.

Ja vaikka tämä ei tosiaankaan ole mikään kaunis, niin siellä Megan saa kököttää hyllyssä (tällä hetkellä Moondancerin selässä), koska kuitenkin kuuluu ponien sekaan kokoelmaan. :) Ja neitonen pääsee pian taas tapaamaan spesiaaliponinsa Sundancen... ;)

Viikonloppuna otin itseäni niskasta kiinni ja kuvasin kaikki hyllyssä olevat G1-ponit kokoelmasivujeni päivittelyä varten.

lauantaina, marraskuuta 19, 2011

Poniviikko, osa II

Jatketaanpas tällä viikolla tulleiden ponien esittelyä.

Ensimmäisen ponin olenkin esitellyt jo kerran aikaisemmin, tosin kyseessä oli toinen yksilö, jolle etsin rahapulassa uuden kodin aikoja sitten. Tämä poni on kuitenkin yksi kauneimmista G1-poneista ikinä, joten pakkohan se oli hankkia heti, kun mahdollisuus sopivan hyväkuntoiseen poniin tuli.


TAF Dancing Butterflies kuuluu varmaan monen muunkin suosikki- ja kaunotarponeihin. Poni on hyvässä kunnossa lukuunottamatta vielä hoitamatonta häntäruostetta, jota on kyllä olemattoman vähän. Tuo pose on kyllä kaunis, niin elegantti ja liikkuvainen. Harvemmin elottoman muovikopukan saa noin eläväisen näköiseksi! Keltaisesta väristä en niin paljon tykkää yleensä, mutta tälle ponille se sopii erinomaisesti. Ja tuo perhonen otsalla kruunaa koko kauneuden.

Dancing Butterfliesin kanssa hyllyyn lennähti myös toinen pegasus.

Braided Beauty on uusimpia wantsejani, sillä näihin Brush 'n Grow-poneihin minut hurahdutti kirpputorilöytö Curly Locks, jonka pitkät karvat saivat ihastumaan. Luulin CL:n karvoja melkein täysipitkiksi, mutta olin pahasti väärässä. Braided Beautyn leikkaamattomat karvat ovat toooodella pitkät ja silkkiset.

Tässäkään ponissa ei ole pahempia vikoja, jos viaksi lasketaan haalistunut Pussycat karvoissa. Ja mekanismi toimii, olen asettanut sen kriteeriksi kaikille hankinnoille tämän sarjan poneista.

Muistan myös hyvin, että serkullani oli tämä poni kun olimme lapsia. Mekanismi tuntui silloin kuin taikuudelta. :D


Kertokaas lukijat myös, mihin ponisarjaan olette viimeksi hurahtaneet. :D Tai muistatteko lapsuudesta leluja/poneja, jotka omisti joku muu?

torstaina, marraskuuta 17, 2011

Poniviikko, osa I

Tämä viikko tuntuu olevan poneja täynnä, ainakin verrattuna siihen mitä parina viime kuukautena on uusia poneja liittynyt laumaan. Minulla on itselleni asettamani tavoite loppuvuodella; vuoden 2011 loppuun mennessä kokoelmassani on tasan tai yli 100 ponia. Tuosta tavoitteesta ei puutu enää montaa yksilöä, jos kaikki suunnitelmat pitävät paikkansa.

Siskoni on vihjannut hienovaraisesti, että antaa minulle joululahjaksi poneja. Voitte kuvitella, miten täpinöissäni olen, en ole odottanut aattoa näin hartaasti sitten lapsuuden. :D Sisko päätti sitten antaa hieman maistiaisia tulevasta ja antoi ihan odottamatta minulle ponin.

Vessapaperin leikattu hylsy pitää ponin hyvin pystyssä hyllyssä.
Kiitokset siskolle!
Ensimmäinen meriponini ikinä! Tämä meriponivarsa selvisi Kartsalta kysyessäni UK Water Lilyksi. En tosiaan ole näihin meriponeihin tutustunut sen enempää, joten poni oli pitkästä aikaa täysin tuntematon. Ponista on kulunut helmiäinen melkein kokonaan pois, mutta muuten varsa on oikein nätti ja hyvässä kunnossa. Pidän ponin päästä, se on kaunis ja siro. Yllätyin hieman näiden varsojen kokoa, luulin niitä paljon pienemmiksi. Minkähän kokoisia aikuiset meripollet sitten on? o_O

Meriponi ei tietenkään auttanut jännityksessä, vaan aloin vain miettiä yhä enemmän, mitä sisko on lahjaksi keksinyt...

Samana päivänä sain myös ponipostia, kun kauan kaipaamani poni saapui vihdoin ja viimein.

Lickety-Split on varmaankin niitä perusponeja, joita kaikilla kerääjillä on. Muistan tämän ponin piirretyistä hyvin ja pidin siitä jo silloin. Ostin tarkoituksella sellaisen yksilön, jolta karvat on haalistuneet valkoiseksi, sillä omasta mielestäni valkoiset karvat käyvät tälle ponille paremmin. Muuten poni alkaa olla liian vaaleanpunainen.

maanantaina, marraskuuta 14, 2011

Kirpparikopukoita

Kirpputorilta löytyi kaksi G1-ponia perjantai-illan iloksi. Ponit ovat hyvässä kunnossa, ainakin kirpputorilöydöiksi.

Pony Bride ja TAF Fifi odottivat uutta kotia hyllyn päällä. Fifillä on hieman häntäruostetta ja kuviot ovat haalistuneet (kuten on tälle ponille tyypillistä), mutta tuo karvojen kunto! Monilla netistä ostamillani poneilla on huonommassa kunnossa karvat kuin Fifillä ja Pony Bridenkin pitkä harjas asettui pelkästään kampaamalla. Perm Shoppeen kuuluvan kamman löysin aikaisemmin.

Hintaa näillä oli 2€/poni.

Pony Bride on valitettavan yleinen Suomen kirpputoreilla, mutta tämä on tosiaan ensimmäinen laatuaan minun löytämänäni. Tuo pose on kyllä kivan siro, mutta poni on paljon korkeampi kuin useimmat muut ponit. Aiemmin löysin muutaman muun ponitavaran kanssa morsion hääkakunkin.


Alttarille kilpaa on juoksemassa Pony Bride ja shypose Confetti. Fifi tyytyy puunaamaan morsiamet kauniiksi.


lauantaina, marraskuuta 12, 2011

Kirjokiito

Olen hieman pettynyt Hasbron tahtiin syytää uusia poneja markkinoille, joten FIM-poneista yritän hitaasti mutta varmasti kerätä pelkkää pääkuusikkoa kasaan. Toistaiseksi ei ole ollenkaan intoa muihin FIMeihin, vaikka nättejä yksilöitä kaupasta löytyykin.

Eilen siis hankin Rainbow Dashin.


Sarjassa Rainbow Dashilla on selvästi erilainen harja kuin muilla poneilla ja olisin toivonut että tällä ponilla olisi ollut hieman lyhyemmät karvat. Mutta aika villiltä poni näyttää noinkin. :D

maanantaina, marraskuuta 07, 2011

Omat G1- ponit Top 6

Koska ponirintamallani ei ole tapahtumassa nyt hetkeen mitään erikoista, ajattelin eilen hyllyn järjestelyn yhteydessä kuvailla jo omistamistani poneista niitä rakkaimpia, ihanimpia ja tärkeimpiä. Lapsuuteni poneista kukaan ei päässyt listalle, samoin moni ajoittainen suosikki jäi kuvaamatta, koska rajasin ponien määrän kuuteen (tai seitsemään). Nämä ponit ovat olleet saapumishetkestään lähtien lemppareitani ja nämä varmaankin pelastaisin tulipalosta, jos saisin napattua vain muutaman ponin kaapista.

6.sijalla

 CP Bow Tie saa kuudennen sijan. Pidän ponin väreistä ja posesta, lisäksi poni on niin ihanan ponimaisen pyöreä. :D

5.sijalla

Rainbow Curl-sarjan poni Stripes. Tämän sarjan ponit ovat suosikkejani jo muutenkin ja haluaisin koko sarjan täyteen, mutta tuntuu että kaikki myynnissä olevat yksilöt menevät ihan ohi. :P


4. sijalla

 Tässä huijaan hieman ja sijan jakaa kaksi ihanaa pikkuista; Baby Moondancer ja Baby Glory. Pidän kummankin pikkuisen väreistä ja nämä yksilöt ovat todella hyvässä kunnossa. En taida olla ainoa sanoessani, että G1 tuotannon alkupään ponit ovat ihanan yksinkertaisia, ponimaisia ja kauniita. Ainoa miinus näissä varsoissa on tuo pose, en nimittäin melkein koskaan saa niitä seisomaan suoraan, vaan aina jompikumpi keikahtaa eteenpäin.

3. sijalla

Kolmen kärkeen löysi tiensä Gusty. Ennen tämän ponin hankkimista pidin Gustya vähän tylsänä ja ihmettelin ihmisiä, jotka tuntuivat fanittavan ponia liikaakin. Nyt kuulun samoihin fanittajiin. :D Kaunis, muutapa ei tarvitse tästä ponista sanoa.

2. sijalla

NSS Buttons on ihana kirpparilöytö. Vaikka ponissa on outoja pisteitä ja harjaakin on leikelty, niin silti tämä on lemppareitani. Värit, symboli ja pose ovat ihana kokonaisuus. Lisäksi pidän mielettömästi yksisarvisista (kuten tästä listauksestakin voi päätellä).

Ja viimeisenä...

1. sijalla

Baby Stockings. Tämä on koko G1- kokoelmani kaunein ja mint kuntoinen poni. Poistin sen itse alkuperäisestä pussistaan, joten sillä on täydelliset kiharat ja kaikki maalit ovat täydellisesti kulumattomia. Ympäri vuoden tämä poni on aina hyllyssä ns. parhaalla paikalla. Punainen ja valkoinen käyvät niin hyvin yhteen ja kuviokaan ei ole niin hirveän jouluinen, että poni näyttäisi vain jouluponilta.


Joskus tulevaisuudessa ajattelin tehdä samanlaisen postauksen G3-poneistanikin. :D

torstaina, marraskuuta 03, 2011

Marrasmainoksia

Tiedän, että vanhempieni luona on varmasti kasa lapsuuteni ponien tavaroita, mutta en ole niitä vielä löytänyt. Yllätys oli kuitenkin melkoinen, kun vanhojen Aku Ankkojen yms -lehtien seasta löytyi poniesite ja lelukirja, jossa oli poneja!

Kaiken lisäksi sain pari viikkoa sitten skannerinkin, joten tottakai pitää nämä aarteet jakaa blogissakin. Pahoittelut, taisin pienentää kuvia hitusen liian pieniksi. :P


Tässä ponin (oletettavasti Surprise Newborns Baby Cuddlesin) mukana tullut esite. Esitteessä esitellään vuoden 1993 International-poneja. Karkkivauvat ovat kyllä nättejä. Tästä esitteestä minulla on aiemmin mainittu Baby Cuddles ja jossakin vanhempieni luona (palasina) Bed&Crib-setti.

Sivun keskellä on repeämä (valkoinen viiva) ja trolli kuuluu lelulehdessä olevaan kilpailuun.
Nuo "myyntinimet" on kyllä ihan parhaita. :D Lelulehti on vuodelta 1992.

Voi kun noita lelulehtiä yms. löytyisi lisääkin, ainakin tuon löytyneen yksilön kunnosta päätellen (ja muistini mukaan) on lehti ollut suosittua lukemista.