Sivut

lauantaina, huhtikuuta 30, 2011

torstaina, huhtikuuta 28, 2011

Keväisiä sateenkaaria

Vihdoinkin Amerikan ponit tulivat pitkältä matkaltaan luokseni. Mukana oli yksi lisäys erääseen keräämäni sarjaan ja yksi aivan uuden sarjan tulokas. Huvittaa, kun kumpikin poneista on samassa posessa. :D

Ensimmäisenä oikein hyvässä kunnossa oleva Merry Go Round-sarjan Sunnybunch.
Ainoa vika karuselliponissa on se, että se seisoo hieman kenollaan. Jalkojen suoristaminen edessä siis. Onneksi vessapaperin pahviset hylsyt taivuttavat hyvin ponien jalat oikeaan asentoon.

Olen jo jonkin aikaa ihaillut G1 poneissa erästä sarjaa, jossa on varmasti koko ensimmäisen sukupolven kauneimmat ponit. Kauniit poset, kuviot, värit ja karvat tekevät Rainbow Curl-sarjan poneista yhden keräilyni pakko-saada-listan kärkinelikosta.

Postipaketista kuoriutui tuon näköinen poni pörröisine harjaksineen. Kyseessä on Stripes.
Sarjan poneillahan kuuluu olla kauniit korkkiruuvikiharat. Omalla Stripesilla oli karvoissaan alkuperäistä kiharaa, mutta niitä tärkeämpi itselleni on karvojen esteettisyys. Kähersin siis uudet kiharat ponille.

Ei niistä kovin kummoiset tullut, mutta ainakin parempi kuin edelliset. Tämä poni on hyvässä kunnossa pintalian poiston jälkeen.

 Ihaillaan vielä ponin kauneutta.



Näinä huhtikuun viimeisinä päivinä alkaa olla keräilyni ensimmäinen vuosipäivä. En muista tarkasti, milloin päätin alkaa kasvattamaan lapsuuden laumaa, mutta vapun jälkeen on luvassa sitten blogin ja keräilyn synttäripostaus. :)

maanantaina, huhtikuuta 25, 2011

FIM

Uusin sukupolvi poneja näki päivänvalon jo aikoja sitten amerikkalaisen HUB-kanavan lähettämän MLP-sarjan Friendship Is Magic myötä. Keräilijöiden keskuudessa on kiistelty, onko nämä uudet ponit G4 vai G5 sukupolvea. Hasbro on sanonut näitä virallisiksi G4-poneiksi, mutta omasta mielestäni on selvintä sanoa FIM tai HUB ponit.

Ennen sarjaan tutustumista olin kauhuissani kaurismaisista poneista, mutta animaatiota katseltuani tämä uusi ulkomuoto alkoi kiehtoa. Voin suositella sarjaa kaikille ponifaneille, Youtubesta löytyy jaksoja. Nykyisin pidän näitä pienen pieniä uusia poneja suloisina ja pääsiäislomalla kaupunkikierroksella ostinkin kaksi suloisinta. Tarkoitus olisi kerätä kaikki päähahmoponit tälläisinä pieninä perussetteinä.

Fluttershy on sarjassa ujo ja arka pikku pegasos, joka rakastaa eläimiä ja tulee hyvin toimeen niiden kanssa. Fluttershyn kainous kiehtoo ja tämä pikku leluponi on jotain tajuttoman suloista.


 Fluttershyn mukana tuli kampa ja kärry, jossa poni voi vetää kaniystäväänsä.

Siskoni mukaan olen kuin sarjan Pinkie Pie, hieman outo, mutta hyvää tarkoittava höperö touhottaja. :D Siksi toinen ensimmäisistä FIMeistäni on Pinkie Pie.



Kaikilla FIM-ponimuoteilla on muuten ponin luonteeseen sopivat silmät, Fluttershylla tuollainen kaino ja ujo, Pinkie Piella innokas ja iloinen. Pinkie sai mukaansa satulan, jossa kuskata hiiri/rottaystäväänsä ja kamman.


Näistä pikkuisista kuulette vielä blogissani. ;)


torstaina, huhtikuuta 21, 2011

Pääsiäispostaus

Ennen pääsiäistä ja lomalle lähtöä pitää vielä kirjoitella pieni päivitys. Viikon kirpputorikierros kaupungissa suoritettu ja saldo esitellään tässä.

G3-mäkkäriponi löytyi huimaan 0,30 euron hintaan. Minulla on jo näistä mäkkäriponeista yksi ja olen pitänyt sitä tajuttoman rumana, mutta tämä uusi tuttavuus on paljon nätimpi. Silmämaalit ei ole suttuiset ja harjakin hyvä.
 Löysin ponin nimeksi netin syövereistä Star Dancer.

Tässäpä kaksikko yhdessä ja vielä Spring Treatille kuuluvan suksi/rullalautahässäkän kanssa. Löysin sen kirpputorilta joskus aikoja sitten, pelkästään siitä en sentään kirjoittanut blogipäivitystä :D

Hieman taas asiasta kukkaruukkuun, kun vastaan tuli Kitty Care-sarjan kissa vastaan. Kitty Care ja Puppy Care-sarjat tunnetaan Suomessa myös nimellä Kisulit ja Koirulit (tai Hauvelit). Nämä ovat muovisia, ponimaiset hännät ja hiukset omistavia kissoja koiria, joita valmisti vuonna 1985 Hornby. Olen näitä netistä ja muutamilta ponikeräilijäkollegoiden kokoelmista katsonut ja nyt kun eräs yksilö tuli vastaan, oli pakko napata se mukaan.


Kissan nimi on Samantha ja kissalla on ongelma; se on vääntynyt hieman niin, ettei pysy pystyssä. :( Olen yrittänyt hieman oikoa sitä, mutta vielä ilman tuloksia. Siskoni mielestä nämä kisut ovat rumia, mutta itse tykkään. Muistaakseni meillä on kotosallakin jossain jemmassa yksi tälläinen...

Lisää tästä sarjasta löytyy täältä.

Mutta nyt minä suuntaan Joensuun kupeeseen viettämään pääsiäistä. Oikein hyvää ja keväistä pääsiäistä niille jotka sitä viettävät ja ne, jotka pitävät vain ylimääräisesti lomapäivistä, nauttikaa täysillä!

tiistaina, huhtikuuta 19, 2011

Baby Moondancer

Vihdoin minulla on kaunis Baby Moondancer. Enää ensimmäisten babyjen sarjasta puuttuu Baby Firefly ja sitten on ensimmäinen sarjani täynnä. :D


Baby ja äiti Moondancer viettivät hieman laatuaikaa keskenään ihailemalla pääsiäiskoristeita.

lauantaina, huhtikuuta 16, 2011

Ei ihan poniton viikonloppu

Luulin, että pääsisin seuraavaksi kirjoittelemaan Ameriikan paketeistani, kunhan ne saapuisivat, mutta pieni kirpputoreilla piipahtaminen näköjään kannatti, kun löysin yhden G3-ponin.

Tink-a-Tink-a-Too I on kyllä hämäävä poni. Luulin löytäneeni kevään korvilla jouluponin, mutta netin ihmeellinen maailma oikaisi käsitykseni; "Tinkkis" kuuluukin vuoden 2003 Rainbow Ponies-sarjaan. Jouluinen symboli ponilla on ainakin omasta mielestäni, mutta nimi on ihana. :) Kuvan ottamisen jälkeen poni pääsi kuuma vesikäsittelyyn karvojensa osalta ja putsaukseen taikasienellä. Kaikin puolin siisti poni, tosin etuhiukset on napsaistu siiliksi neidiltä. No, pitäähän kokoelmissa olla joku vähän huonompi kuntoisempikin yksilö. :D

torstaina, huhtikuuta 14, 2011

Magic Messages

Posti ilahdutti minua ponipaketilla ja kuoresta kaivautui perusponien sijaan hieman erikoisemmat symbolit omistavat neitokaiset. Magic Message-ponit ovat saaneet nimensä symboleista, joita lämmittämällä alta paljastuu "salainen" symboli. Symbolit tosin yleensä lakkaavat toimimasta ajan myötä.

Lisäksi kaikilla sarjan poneilla on pieni symboli myös poskessa.

Windy on muuten hyvässä kunnossa, mutta hännässä taitaa olla hitusen häntäruosteen alkua ja symbolit eivät ainakaan vielä toimineet, tosin aion kokeilla kuvioiden toimivuutta vielä myöhemmin. Kauniin värinen poni ja tuo pose on ihana.

Mirror Mirror on kauniin värinen ja siisti kuntoinen poni, jonka symbolit ainakin osoittivat toimimisen merkkejä. Toisesta peilistä katsoo prinsessa ja toisesta noita-akka.

lauantaina, huhtikuuta 09, 2011

Orhi, karuselliponi ja ensimmäinen MIB

Kokoelma kasvoi taas yhden isoveljen verran (miten niin tykkään niistä liikaa?), kun Tex tuli täydentämään laumaa. Orhipojalta on nyrhitty hieman etuharjaksia, mutta mukana tullut lätsä peittää sen. Bandana on uustuotantoa, ei siis alkuperäinen isoveliponien huivi (joka ei taida edes pienestä kuvasta näkyä...)

G1-ponit lisääntyi myös ensimmäisen Merry Go Round-ponin myötä, kun Tassels kirmaili laumaan.

Pahoittelut muuten ylipienistä kuvista, jälleen kerran ovat kokoelmasivun kuvitusta.

Ensimmäisen MIBin ostin myös. Kyseessä on G3 sukupolvea, joten ei mikään ihmeellinen MIB, mutta paketissaan kuitenkin. Ja MIB tarkoittaa Mint In Box, eli uusi alkuperäisessä laatikossaan, usein sinetit tallella eikä poneja ole poistettu paketista, kuten omani.

Halusin välttämättä nämä sisarusponit yhdessä, sillä pinkeistä poneista tulee mieleen oma siskoni ja minä. :) Ponit ovat nimeltään Tira-Mi-Su ja Mochanut.